Costella de porc amb melmelada de taronja amarga

aqIngredients: (per a 2 persones)

  1. 4 costelles de porc, totes d’una peça, de Ral d’Avinyó o ibèrica.
  2. Sal.
  3. Pebre.
  4. 1 vas d’aigua.
  5. Vi blanc.
  6. 2 branques de romaní.
  7. Melmelada ecològica de taronja amarga MOIÓ
  8. Ratlladura de pell de taronja.

Elaboració:

En una plata per anar al forn posem: Les costelles salpebrades, les branques de romaní, el vas d’aigua i un raig de vi blanc.

Prèviament tindrem el forn escalfant-se a 180 graus, tot i que quan introduirem la safata al forn abaixarem la temperatura a 140º, i farem una cocció a baixa temperatura (unes dues hores), això farà que ens quedi la carn molt tendra.

Passat el temps, quan veiem que les costelles estan fetes, les traiem del forn i afegim per sobre una capa de melmelada de taronja amarga, i les tornem a introduir al forn 10 minuts més.

Tallem amb cura les costelles pel mig, que quedin dos i dos, les emplatem i decorem el plat amb unes branques de romaní i la ratlladura ¡`pde pell de taronja. També i podem afegir unes rodanxes de taronja per donar color al plat. A més, el contrast és boníssim!

Llestos i bon profit!