

Costella de porc amb melmelada de taronja amarga
aqIngredients: (per a 2 persones)
- 4 costelles de porc, totes d’una peça, de Ral d’Avinyó o ibèrica.
- Sal.
- Pebre.
- 1 vas d’aigua.
- Vi blanc.
- 2 branques de romaní.
- Melmelada ecològica de taronja amarga MOIÓ
- Ratlladura de pell de taronja.
Elaboració:
En una plata per anar al forn posem: Les costelles salpebrades, les branques de romaní, el vas d’aigua i un raig de vi blanc.
Prèviament tindrem el forn escalfant-se a 180 graus, tot i que quan introduirem la safata al forn abaixarem la temperatura a 140º, i farem una cocció a baixa temperatura (unes dues hores), això farà que ens quedi la carn molt tendra.
Passat el temps, quan veiem que les costelles estan fetes, les traiem del forn i afegim per sobre una capa de melmelada de taronja amarga, i les tornem a introduir al forn 10 minuts més.
Tallem amb cura les costelles pel mig, que quedin dos i dos, les emplatem i decorem el plat amb unes branques de romaní i la ratlladura ¡`pde pell de taronja. També i podem afegir unes rodanxes de taronja per donar color al plat. A més, el contrast és boníssim!
Llestos i bon profit!